Forklift Aracını Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yük taşıma amacı ile kullanılan forkliftler farklı özelliklere sahip modeller şeklinde piyasaya sürülmektedir. Firmanız için en uygun forklift aracını seçmeniz için taşıyacağınız yüke ve ihtiyacınıza uygun olarak hareket etmeniz gerekiyor. Önemli olan aldığınız makineden maksimum verim elde etmeniz ve uzun yıllar boyunca aynı makineyi kullanmanızdır. Doğru bir makine hem uzun yıllar boyu dayanır hem de daha çok verim almanızı sağlar.

Yeni Bir Forklift Aracı Alırken Dikkat Edilecekler

Güç: Kullanacağınız alana ve şartlara göre akülü, LPG’li ve dizel seçenekleri olan araçlardan bir tanesini seçebilirsiniz.

Asansör tipi: Depodaki rafların boyutlarına göre belirlenebilen asansör tipi forklift, yatay özelliğe de sahip olmasıyla kullanıcılarına daha kolay kullanım sağlıyor.

Lastik: Kullanım yerine ve amacına göre dolgulu, iz bırakmayan ve havalı lastikler tercih edilebilir.

Tonaj: Makinenizin yük taşıma kapasitesi yapacağınız işe uygun olmalıdır.

Rampa Çıkabilme ve Dönüş Kapasitesi: Makinenin rampa çıkabilmesi ve dönüş kapasitesinin iyi olması işinizi daha kolay halletmenizi sağlar.

Ataşman: Kullanım yerinize ve amacınıza uygun olarak forkliftlerde paletli atışmanlar dışında rulo ve balya taşımak amacıyla kullanılan atamanlarda bulunur. Kullanım amacınıza göre bunu belirleyebilirsiniz.

Vardiya: Eğer alacağınız forklift aracınızı uzun süre çalıştıracaksanız dayanıklı ve ikinci bir akü sistemi bulunan araçları seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Makinenin aksesuarları: Aracınıza uygun olan yedek parça ve aksesuarların elinizde bulunması araçtan daha yüksek verim almanızı sağlar.

İhtiyacınıza göre bir kiralık forklift aracı almak en doğrusudur. Aracınızın özelliği belirledikten sonra ise sıra marka seçimi yapmaya geliyor. Piyasada çok sayıda farklı özellikle forklift bulunmakla beraber bu makinenin üretimini yapan farklı markalarda bulunmaktadır. En büyük forklift markalarından biri olarak bilinen Toyota’nın ardından Linde geliyor. Bu iki marka Dünya üzerinde en başarılı olan forklift markalarıdır. Crown, Nacco, MCFE, Nissan ve Komatsu gibi markalarda diğer başarılı forklift markaları arasındadır.

Forklift Kiralama Nasıl Yapılır?

Forklift kiralama hizmeti almak için öncelikle ihtiyacınız olan araç sayısını ve kullanım süresini belirlemeniz gerekir. Firma kapasitesine göre isteğiniz doğrultusunda kiralama hizmeti alabilirsiniz. Sefaköy forklift kiralama olarak yıllardır bu sektörde hizmet veren profesyonel bir firmayız. Siz müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Önceliğimiz müşteri memnuniyetidir.

İşletmelerde Forklift Kiralamanın Önemi

Forklift kiralamak firmanız için birçok yarar sağlayacaktır. Bunların başında zaman ve iş gücü tasarrufu gelmektedir.  Normal şekilde oldukça zor olacak taşıma işlemleri forklift yardımıyla çok daha kolay bir hal alır.  En az 5-10 kişi tarafından saatlerce çalışarak yapılacak işlerin bu makine ile yapılması çok daha kısa zaman alır. Aynı zamanda düzenli bakım yapıldığı takdirde aldığınız forklift aracını uzun yıllar kullanabilirsiniz.

f:id:vincforklift:20200514212032j:plain

Forklift Aracı