Oto Döşeme Malzeme Seçimi Nasıl Olmalı

Araç iç dizaynında görsel ve tarz bir seçim yapmak isteyenlerin ilk dikkat etmeleri gereken nokta oto döşemelerindeki estetik yapıdır. Bu estetik, kullanıma bağlı olarak değişim gösterir. Sıfır araçlarda uzun süre kullanım sonrasında döşemelerde yıpranmış bir görüntü hâkim olmaktadır. Ancak ikinci el araçlarda Oto koltuk kılıfı değişimi yapılmasına şart gözüyle bakmak doğru olacaktır. Döşeme değişimi araç kullanıcısının ve yolcuların konforu, rahatlığı ve sürücünün araç kullanımından zevk almasını sağlamanın yanı sıra sağlık açısından da özel önem taşımaktadır.

f:id:vincforklift:20200428224039j:plain

Konfor Oto Aksesuar

Oto Döşemede Malzeme Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç içinde bir değişim yapmak zevkleri yansıtacak olan bir düzenlemedir. Kişiler kullanım özelliklerine, beğenilerine, araçlarındaki eksik ya da kusurlu olan kısımlara göre Oto aksesuarı seçimi yapabilmektedir. Bu seçimlerin tamamında kaliteli ürün seçmek doğru olurken, döşeme seçimi konusunda da kaliteye dikkat etmek şarttır. Döşeme seçiminde renk, doku, kumaş gibi özellikler araştırılmalı ve aracın model ve hatta markasına özel seçimler yapılmalıdır.

Bir araçta kullanılan hiç bir detayın tesadüfen kullanılmadığı görüşü oto döşeme konusunda da hâkim olmalıdır. Bu aksesuarların tesadüfen kullanılmadığı, kullanılan her materyalin güvenlik, rahatlık ve konfor bakımından özel öneme sahip olduğu unutulmamalıdır.

Oto Döşeme Değişiminin Sebebi Ne?

Bir otomobilin en önemli görselliği hiç şüphesiz oto döşemeleridir. Oto döşeme değişimi işlemi ise yalnızca koltukları kapsamamaktadır. Arabanın içinde bulunan tüm tekstil ve kaplama malzemeleri oto döşemenin çatısı altına girmektedir. Oto döşemesinde değişim yapılmasının sebepleri yenilemek, tamir ettirmek ya da sadece estetik olarak farklı bir görünüm kazandırmaktır.

Oto Döşeme Değişimi Nasıl Yapılır?

Oto döşeme değişimi için oto aksesuarları satışı yapılan bir firmadan oto kılıfı satın almak yeterlidir. Ancak oto döşeme değişiminde koltuk, tavan, kapı, direksiyon, ön konsolu ve zeminin de değişimini yaptırmak son derece özel bir görsellik sağlayacaktır. Bu detayları bir bütün halinde göz önüne almak seçiminizi daha çarpıcı ve tarz hale getirecektir. Oto döşeme değişiminde yalnızca koltuk kılıflarını değiştirmek isteyenler, aracın genel tasarımıyla da uygun olan döşemeleri tercih etmelidir.

Oto Döşemesinde Kullanılan Malzemelerde Kalite

Araç döşeme değişiminde kullanılan materyalin kalitesi son derece önemlidir. Oto döşemelerini uzun süre sorunsuz bir biçimde kullanmak dayanıklılık bakımından önem taşımaktadır. Dikişli direksiyon kılıfı gibi aksesuarlar araç içindeki estetiği nasıl farklılaştırıyorsa, döşemedeki kalite de aracın iç görseli bakımından bir özellik içerecektir.

Oto Döşeme Aksesuarları Kolay Temizlenmeli

Otomobili sürekli kullanan ve çalışma bakımından giysi değişimi yapamayacak durumda olan kişilerin oto döşeme kumaşı seçerken kolay temizlenebilen malzemeleri tercih etmeleri şarttır.  Döşemelerinde lekeli, kirli ve kötü bir görünüm olmasını istemeyenlerin kolay temizlenme detayına dikkat etmeleri gerekir.

Oto Döşeme Aksesuarları Yangına Dayanıklı Malzemeden Yapılmalı

Oto döşemesi değişiminde yangına dayanıklı malzeme kullanılması önem taşıyan hususlardan biridir. Araç içinde sürücü hatası gibi sebepler ve kaza hadiselerinde döşemeleri korumak amacıyla yangına karşı dayanıklı olan kumaşların seçilmesi gerekir.

Oto Döşeme Aksesuarları Sürücünün Konforuna Özel Seçilmelidi

f:id:vincforklift:20200428224003j:plain

Oto Aksesuarları

Oto koltuk kılıf ve diğer döşeme değişimlerinde sürücünün konfor ve rahatlığının düşünülmesi şarttır.  Uzun veya kısa yolculuk sırasında sürücüyü terletmeyen ve nefes aldıran kumaşlarla tasarlanan ürünler kullanılmalıdır.  Oto döşemelerinde doğru desen ve renk seçimiyle araç çok daha güzel ve albenili görünecektir.

Oto Döşeme Malzemeleri Nereden Alınır?

Aracınız için telefon tutucu, koltuk kılıfı,  döşeme ve Oto Bagaj havuzu

gibi aksesuarlar satın almak için https://www.otoaksesuari.com/ linkini inceleyebilirsiniz.